Opis vin

Po pobočjih vinske ceste spodnje Vipavske doline, na sončni strani 13 hektarjev vinogradov, zori grozdje, ki z ročnim obiranjem polni sode vinske kleti Malovščevo in tako nadaljuje vinogradniško in družinsko tradicijo.

Pridelavi grozdja in vina posvečamo veliko pozornosti, saj je za našo kmetijo značilna naravna obdelava trsov in pridelava vina. Dolgoletna tradicija se danes prepleta s sodobno tehnologijo. V vinski kleti zori 14 sort vina, med katerimi so tudi avtohtone sorte kot npr. Vitovska grganja, Zelen, Barbera, Merlot, Rebula... Nekoč pozabljene, danes pa s svojo enkratnostjo dosegajo vrhunsko kakovost. Ne smemo pa pozabiti tudi na ostale sorte ( Sivi Pinot, Sauvignon, Chardonay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ...), ki so v naše kraje prišle od drugje in so v naši kleti ravno tako pomembne.
Vina, predvsem rdeča, zorijo tudi v lesu, kar vino oplemeniti, saj je hrastov in akacijev les naš in za Vipavsko dolino nepogrešljiv. Sončna lega, kakovostna prst in vpliv sredozemskega podnebja, daje vinu bogat saden okus, živo barvo in harmonijo vonjav. Za goste, izletnike in ljubitelje vin, je po predhodni najavi, organiziran ogled vinske kleti z degustacijo ali pokušino vin. Malovščevi vas bomo s pripovedovanjem popeljali skozi zgodovino kmetije. Tako si boste lahko slikovito predstavljali kako in na kakšen način je potekalo življenje in delo na kmetiji skozi stoletja. Pred leti smo odprli tudi svojo podružnično klet v Ljubljani in v Škofji Loki. Tam se lahko kupi odprta in ustekeničena vina. Klet nam omogoča naše izdelke približati potrošniku, saj so naši izdelki in vino vedno prisotni v krogu ljubiteljev vipavskega in domačega.

Pošlji povpraševanje.
×

Rdeča »Črna« Vina

Značilna temna rdeča barva vin je odvisna od lupine, pešk in od starosti vin ter grozdja. S staranjem pa se ne razvije samo živahna, žametna barva, temveč tudi lepa cvetica. Definira jih sadni značaj in fina aroma. Njihov okus je poln, zato se dobro podajo k rdečemu mesu, različnim narezkom in vipavskemu pršutu.

Bela vina

Sveža vina

Sveža vina so znana po lahkotnosti in izjemni pitnosti. Naše brbončice že ob prvem požirku zaznajo intenzivno sortno, aromatično cvetico, ki v ustih pusti svežino in razigranost. Njihova elegantnost in mineralnost se prilega prav vsaki jedi.

Vitovska grganja

Je stara avtohtona sorta, ki je dobila ime po naši vasi Vitovlje. Zato jo imamo za našo. Nekoč zelo pomembna, kasneje skoraj pozabljena, danes pridobiva na vrednosti.

vino-malovscevo

Peneče vino

Peneča vina so novost v naši kleti. Želja po njihovi pripravi se nam je uresničila. Peneče vino je lahko proizvedeno le iz svežega grozdja, grozdnega mošta, po metodi »charmat« (šarmat) ali visokotlačnem tankovskem postopku. Ta proces omogoča kontrolo vrenja in uravnavanje ogljikovega dioksida s temperaturo.

Ta način omogoča cenejši in hitrejši končni rezultat. Naša peneča vina odlikuje svežina, sadni karakter, elegantna aroma in pitnost ter seveda iskrivi mehurčki. Zdravica s kozarčkom penine vam bo nedvomno polepšala vsak dogodek in poudarila njegov pomen.

vino-malovscevo